Rasprodato
ZAPISI IZ MOTELA
Sem Šepard
Preveo sa engleskog Đorđe Trajković
RASPRODATO

Tagovi:

Zapisi iz motela su subjektivna slika sveta Sema Šeparda i u njihovom središtu je stalno prisutna tema usamljenosti pojedinca naspram nepreglednih američkih pejzaža. Likovi dolaze u motele i odlaze iz njih u potrazi za izgubljenim životom i snovima. Ovo je jedno od njegovih manje poznatih dela, ali svakako spada u njegove najznažnije i najprovokativnije tekstove. Delovi ove knjige čine osnovu njegovog pozorišnog dela Predrasude, kao i filma Pariz, Teksas, koji je režirao Vim Venders.

Sem Šepard:

Rođen 1943. u Fort Šeridanu, i seli se u Njujork u vreme kada uticaj stiče off-Broadway pozorišna scena. Napisao je više od četrdeset drama, od kojih je 11 dobilo Obie nagrade, a piše i prozu i scenarija. Neke od njegovih poznatijih drama su Buried Child, The Late Henry Moss, Simpatico, Curse of the Starving Class, True West, Fool for Love, A Lie of the Mind, States of Shock, 

Njegov scenario za Paris, Texas osvojio je Zlatnu Palmu na Kanskom festivalu 1984, a prema svom scenariju je režirao Far North 1998. godine. 

Član je Američke akademije umetnosti i pisma, dobio je i Zlatnu medalju za postignuće u oblasti drame 1992, a 1994. ušao je u Theatre Hall of Fame.

 

Godina izdanja: 2009
ISBN: 978-86-7102-325-2
Težina knjige: 226.00
Dimenzije knjige: 19,5 x 13,5
Broj strana: 120
Povez: Tvrdi povez
Pismo: Latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović
Likovno rešenje korica: Svetlana Volić

Đorđe Trajković:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske