Rasprodato
ŽIVOTNI STILOVI
Dejvid Čejni
Prevela sa engleskog Aleksandra Pavlović
RASPRODATO

Tagovi:  kulturasociologijaidentitetdruštvopotrošačko društvoživotni stildruštveni obrazac

Knjiga Dejvida Čejnija daje jasan i sažet uvid u osnovna znanja o konceptu životnog stila kao savremenog društvenog obrasca. Pored određivanja pojma i klasifikovanja životnih stilova, autor pokazuje kako su životni stilovi i potrošački duh doveli do upotrebe robe široke potrošnje radi razlikovanja identiteta. Teme kao što su individualnost, spoljašnost, senzibilitet i estetizacija svakodnevice njegove su temeljne istraživačke preokupacije. Uvodeći značajne teme u sociologiju modernog života, ova knjiga doprinosi aktuelnim raspravama, a studentima nudi mogućnost sagledavanja pojma životnog stila.

Dejvid Čejni:

Profesor sociologije na univerzitetu Daram i prvi čovek istraživačkog tima za pitanja odnosa kulture i identiteta. Posebno se bavio proučavanjem različitih oblika kulturnog izražavanja i njihovom vezom sa modelima društvenog života. Pored nekoliko zapaženih sociokulturnih studija koje je objavio kao knjige, stručna javnost je bila u prilici da upozna njegove tekstove o kulturi i komunikaciji, kulturi i kraju moderne, o mislećim intelektualcima i novom materijalizmu.

Godina izdanja: 2003
ISBN: 86-7102-086-X
Težina knjige: 365.00
Dimenzije knjige: 21 x 14
Broj strana: 245
Povez: Tvrdi povez
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović

Aleksandra Pavlović:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske