Rasprodato
ZVEZDE NOVOG POLICIJSKOG ČASA
Ben Okri
Prevela sa engleskog Ljubica Brajer
RASPRODATO

Tagovi:  romanafrikapripovetka
Zbirku pripovedaka Zvezde novog policijskog časa čini šest uzbudljivih, podjednako uspelihproza. Slika savremene Afrike koju nam Okri nudi je dramatična, onespokojavajuća i mračna. Junaci njegove proze najčešće su mladići, gubitnici bez ideala, bez nade i šansi da promene svoju životnu priču. Siromaštvo, diktatorski režimi, policijsko nasilje i neumitna apokalipsa prepliću se kod Okrija sa košmarnim snovima i halucinacijama koje njegovi mladi junaci doživljavaju iz dana u dan.

Stil ovog afričkog autora karakterišu deskriptivna tananost, ležerno, ali ubedljivo razvijanje naracije, majstorstvo u upotrebi detalja, kao i dinamičnost i prirodnost dijaloga.

Ben Okri:

Ben Okri spada u red izuzetno nadarenih afričkih pisaca koji su svojim autentičnim delima obogatili svetsku književnost. Rođen je 1959. godine u Nigeriji, a posle studija u Eseksu ostaje da živi i radi u Londonu. Do sada je napisao šest romana: Cvetovi i senke, Unutarnji pejzaži, Izgladneli putevi, Pesme očaravanja, Iznenađujući bogovi, Opasna ljubav; zbirku pripovedaka Događaji u svetilištu, zbirku poezije Afrička elegija, kao i knjigu eseja pod nazivom Putoslobađanja. Među mnogobrojnim priznanjima dobio je i nagradu Komonvelta za Afriku (1987), nagradu Aga Kan koju dodeljuje časopis Paris Review i Bukerovu nagradu.

 

Godina izdanja: 1997
Težina knjige: 220.00
Dimenzije knjige: 19,5x12,5
Broj strana: 149
Povez: Tvrdi povez sa omotnicom
Pismo: latinica
Likovni urednik: Dragana Atanasović
Likovno rešenje korica: Dragana Atanasović

Ljubica Brajer:

Vaš komentar (sva polja su obavezna, vaša e-mail adresa neće biti vidljiva na sajtu)
CAPTCHA Image
Slične teme
Naši partneri
Srpsko narodno pozorište u Novom Sadu Narodno pozoriste RS Beogradsko dramsko pozorište Bitef teatar Nova iskra Muzej Republike Srpske Akademija umetnosti Muzejsko duštvo Srbije Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske