ULOGA PSIHOTERAPEUTA U DRUŠTVU I KULTURI

29.08.2024.

Galerija New Moment i Izdavačko preduzeće Clio pozivaju vas na treći po redu razgovor iz serije

Psihoterapija i put ka sebi

ULOGA PSIHOTERAPEUTA U DRUŠTVU I KULTURI

učestvuju: Tamara Džamonja Ignjatović, psiholog, profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu i urednica edicije Imago i Zoran Paunović, pisac i prevodilac, profesor na Filološkom faklutetu u Beogradu i Filozofskom fakultetu u Novom Sadu
moderator
Miša Stojiljković, psiholog i novinar
 
četvrtak, 29. avgust, 20h
 
Knjigu PSIHOTERAPIJA do 31. avgusta možete kupiti po ceni od 2.079 dinara, 30% nižoj od knjižarske, na sajtu IP Clio ili u prodajnom prostoru u Gospodar Jovanovoj 63 (ulaz iz Kneginje Ljubice) radnim danima od 9h do 17h 
***

Nekim osobama, odraslima koliko i deci, psihoterapija je promenila živote, otklonila ograničenja, pomogla da završe škole, zasnuju porodice, putuju, govore pred drugima… Ostaje misterija, često i za same terapeute, kako do tih promena dolazi. Načini su često izuzetno suptilni, neuhvatljivi čak i za same učesnike u procesu. Upravo zato ove razgovore o demistifikaciji psihoterapije nastavljamo ovom temom.
***
Povodom objavljivanja šestog, izmenjenog i dopunjenog izdanja knjige Psihoterapija pokrenuli smo, u saradnji sa Galerijom New moment, seriju susreta i razgovora pod nazivom Psihoterapija i put ka sebi. Teme razgovora odabrane su iz knjige, a učesnici su renomirani stručnjaci, autori priloga u ovoj knjizi i njihovi gosti iz drugih oblasti stvaralaštva. 
Prvi susret pod nazivom Šta je i čemu služi psihoterapija održan je trećeg juna, a učestvovali su Aleksandar Dimitrijević, klinički psiholog i psihoanalitičar, jedan od priređivača knjige Psihoterapija i vizuelni umetnik i dizajner Slavimir Stojanović. U drugom razgovoru Kako psihoterapija pomaže? učestvovali su Ivanka Jovanović Dunjić, psihijatrica i individualna i grupna trening psihoanalitičarka i Goran Marković, filmski i pozorišni reditelj. Razgovore je moderirao Miša Stojiljković, psiholog i novinar, a snimak možete pogledati na našem jutjub kanalu.