KAKO I ZAŠTO SE POSTAJE PSIHOTERAPEUT

09.09.2024.

Drago nam je da početak jeseni možemo da obeležimo nastavkom promocije šestog izdanja knjige Psihoterapija uvaženog profesora, psihijatra i psihoanalitičkog psihoterpeuta Ljubomira Erića i kliničkog psihologa i psihoanalitičara Aleksandra Dimitrijevića.

Tema četvrtog razgovora je KAKO SE I ZAŠTO POSTAJE PSIHOTERAPEUT

Postoje različiti modeli psihoterapijske edukacije. Važnije bi, međutim, moglo biti pitanje kako je i zašto neko motivisan da celog radnog veka sluša o ljudskoj patnji, kao i pitanje osobina i veština koje su za to neophodne. Takođe, verujemo da je ova tema važna svima koji traže parametre za izbor psihoterapeuta.

Četvrti razgovor vode psihološkinja i psihodramska psihoterapeutkinja Jelena Vidić i njena gošća Anja Radoičić Vučićević, psihoterapeutkinja. Razgovor moderira Miša Stojiljković, psiholog i novinar. 

Razgovor će biti održan u četvrtak, 12. septembra, sa početkom u 20.30h i možete ga pratiti na našem jutjub kanalu. 

Knjigu PSIHOTERAPIJA do 16. septembra možete kupiti po ceni od 2.079 dinara, 30% nižoj od knjižarske, na sajtu IP Clio ili u prodajnom prostoru u Gospodar Jovanovoj 63 (ulaz iz Kneginje Ljubice) radnim danima od 9h do 17h 

* * *

Povodom objavljivanja šestog, izmenjenog i dopunjenog izdanja knjige Psihoterapija pokrenuli smo, u saradnji sa Galerijom New moment, seriju susreta i razgovora pod nazivom Psihoterapija i put ka sebi. Teme razgovora odabrane su iz knjige, a učesnici su renomirani stručnjaci, autori priloga u ovoj knjizi i njihovi gosti iz drugih oblasti stvaralaštva. 

Prvi susret pod nazivom Šta je i čemu služi psihoterapija održan je trećeg juna. Učestvovali su Aleksandar Dimitrijević, klinički psiholog i psihoanalitičar, jedan od priređivača knjige "Psihoterapija" i vizuelni umetnik i dizajner Slavimir Stojanović.  U drugom razgovoru Kako psihoterapija pomaže? učestvovali su Ivanka Jovanović Dunjić, psihijatrica i individualna i grupna trening psihoanalitičarka i Goran Marković, filmski i pozorišni reditelj, a u trećem o Uloga psihoterapije u društvu i kulturi razgovarali su psihološkinja i urednica edicije Imago, Tamara Džamonja Ignjatović i univerzitetski profesor, pisac i prevodilac, Zoran Paunović. Razgovore je moderirao Miša Stojiljković, psiholog i novinar, a snimke možete pogledati  na našem jutjub kanalu.