×

FRENK SINATRA

Kris Rodžek

Preveo sa engleskog Ivan Filipović

  Njegova karijera verovatno je jedan od najupečatljivijih primera politike i psihologije slave u dvadesetom veku. Neka njegov epitaf bude "bon mot" koji mu se pripisuje, a koji je izgovorio kada je napunio pedesetu: "Samo jednom se živi, a kako ja živim - vala, jednom je dosta."

Ova ubedljiva knjiga upoznaje nas sa različitim Sinatrinim licima; sa njegovim ambicijama, vrlinama i demonima, ujedno postavljajući pitanje kako je Sinatrin imidž – koji čas objedinjuje neizdrživu oholost i klimavi populizam, čas najuzvišeniju plemenitost i najniže osvetničke nagone – opčinjavao zapadnu publiku toliki niz godina. Kris Rodžek veoma studiozno razmatra Sinatrin kulturološki značaj, te nam ovo delo omogućava da shvatimo fenomen popularnosti, slave i kulture na univerzalan način. Knjiga je namenjena studentima sociologije, komunikologije, kulturoloških i medijskih studija, ali u prvom redu svima onima koji su bar jednom preslušali neki Sinatrin album ili pogledali neki Sinatrin film.

Kris Rodžek

Profesor je na Katedri za engleski jezik, medije i komunikaciju Univerziteta Notingem Trent. Predaje sociologiju i studije kulture, a 2003. godine nagrađen je za izvanredan doprinos studijama slobodnog vremena.

Godina izdanja : 2011.

Broj strana : 278

Pismo : Latinica

Povez : Tvrdi povez

Format : 19,5 x 13,5

Težina : 340 g

ISBN : 978-86-7102-393-1

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje