×

INTERAKTIVNA TELEVIZIJA

Aleksandar Luj Todorović

Interaktivna televizija spaja ono što su nam do sada nudili računari i televizija i postaje nov komunikacioni medijum.  

Knjiga Interaktivna televizija pregled je razvoja interaktivnih usluga od serije američke mreže CBS Vinki Dink i mi iz pedesetih godina dvadesetog veka, preko teleteksta i Berove igre Pong, do današnjih sofisticiranih digitalnih interaktivnih usluga, virtuelnih zajednica, telemedicine, korišćenja dva ekrana, izazova koje nudi digitalno interaktivno oglašavanje. Ova studija ukazuje na programski značaj ovih usluga analizirajući tehnologiju na kojoj su one zasnovane.

Knjiga Interaktivna televizija dolazi u pravom trenutku jer nudi odličan uvid u najnoviji razvoj u ovoj oblasti i olakšava razumevanje interaktivnosti koja već danas pretvara televiziju u novi i znatno bogatiji elektronski medij, čija se vrednost sve više određuje upravo popularnošću i pouzdanošću dodatnih usluga koje može da ponudi.

Aleksandar Luj Todorović

Kao inženjer elektrotehnike, proveo je preko četrdeset godina u različitim oblastima radija i televizije. Tokom devedesetih godina prošlog veka bio je direktor i dekan Međunarodne akademije za radio i televiziju u Montreu, Švajcarska. Predaje na redovnim i doktorskim studijama na univerzitetima u Podgorici, na Cetinju i u Beogradu.

Autor je i koautor većeg broja knjiga i članaka iz oblasti elektronskih medija. Knjiga Umetnost i tehnologije komunikacija objavljena je 2009. godine u ediciji Multimedia. Među priznanjima koje je dobio za svoj rad ističu se zvanje doživotnog istaknutog člana SMPTE-a (Society of Motion Picture and Televizion Engineers), nagrada IBC-a (International Broadcasting Convention) i Velika diploma Zlatnog bora za režiju turističkog filma.

Uvod
I Komunikacije i mediji: razmenjivati i opštiti
II Osnovne postavke interaktivne televizije
III Pseudopovratni kanal i lokalna interakcija
IV Interakcija sa povratnim kanalima
V Interaktivna televizija i digitalno doba
VI Interaktivna televizija i digitalni jaz
VII Stapanje televizije i mrežnih tehnologija
VIII Interaktivna televizija i oglašavanje
 

Godina izdanja : 2014.

Broj strana : 188

Pismo : Latinica

Povez : Broširani povez

Format : 24x16

Težina : 321 g

ISBN : 978-86-7102-460-0

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje