Kako psihoterapija pomaže?

11.06.2024.

Drugi po redu razgovor iz serije Psihoterapija i put ka sebi pokušaće da ponudi odgovor na pitanje Kako psihoterapija pomaže? 
Nekim osobama, odraslima koliko i deci, psihoterapija je promenila živote, otklonila ograničenja, pomogla da završe škole, zasnuju porodice, putuju, govore pred drugima… Ostaje misterija, često i za same terapeute, kako do tih promena dolazi. Načini su često izuzetno suptilni, neuhvatljivi čak i za same učesnike u procesu. Upravo zato ove razgovore o demistifikaciji psihoterapije nastavljamo tom temom.
Razgovor je zakazan za četvrtak, 13. jun u 20 sati, a možete ga pratiti na našem jutjub kanalu
Učestvuju Ivanka Jovanović Dunjić, psihijatrica i individualna i grupna trening psihoanalitičarka i Goran Marković, filmski i pozorišni reditelj. Moderator je Miša Stojiljković, psiholog i novinar

Seriju susreta i razgovora pod nazivom Psihoterapija i put ka sebi pokrenuli smo, u saradnji sa Galerijom New moment, povodom objavljivanja šestog, izmenjenog i dopunjenog izdanja knjige "Psihoterapija" koju su priredili profesor Ljubomir Erić i Aleksandar Dimitrijević.
Teme razgovora odabrane su iz knjige, a učesnici su renomirani stručnjaci, autori priloga u ovoj knjizi i njihovi gosti iz drugih oblasti stvaralaštva.