×

MASOVNE KOMUNIKACIJE

Rolend Lorimer

Prevela sa engleskog Zorica Babić

Autor je obradio najbitnije i najaktuelnije teme savremenog, masovnog komuniciranja, od istorijskog razvoja do tumačenja i razumevanja značenja, od vlasništva do uloge i funkcije novinara, od pravno-političkog okvira za rad medija do promišljanja uloge komunikacione tehnologije.

Reč je o sveobuhvatnom komparativnom uvodu u problematiku moderne masovne komunikacije. Pored teorijskog okvira datog u prva dva poglavlja („Komunikacija i društvo”, „Masovna komunikacija i moderno društvo”), knjiga sadrži veoma informativan i pregledan prikaz funkcionisanja masovnih medija u razvijenijim društvima današnjeg sveta i to iz svih bitnih aspekata. To otkrivaju naslovi ostalih poglavlja: „Pravo i politika masovnih komunikacija”, „Struktura i uloga društva”, „Funkcije novinara”, „Tehnologija i komunikacija”, „Mediji i publika”, „Sadržaj medija”. Na taj način, predočava nam u najvećoj meri celovitu i konkretnu sliku savremene masovne komunikacije i masovnih medija, uz obilje poređenja pravljenih najčešće na primerima iz SAD, Kanade, Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Italije i skandinavskih zemalja. Informativnosti ove knjige doprinosi i to što Lorimer na kraju svakog od osam poglavlja daje rezime i spisak referencijalne literature.

Rolend Lorimer

Profesor Odeljenja za komunikacije na Univerzitetu Simon Fraser u Vankuveru i direktor Kanadskog centra za studije o izdavačkoj delatnosti na istom univerzitetu.

Godina izdanja : 1998.

Broj strana : 329

Pismo : Latinica

Povez : Broširani povez

Format : 22 X 13

Težina : 390 g

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje