×

RAĐANJE TELEVIZIJSKE PROFESIJE - Televizija Beograd

Miodrag Ilić

Novinarstvo je posao ljudi otmenog duha, snalažljivih u svim situacijama, onih koji umeju da se približe i "caru i prosjaku". Najvažnije je poštovati publiku, onog jednog nepoznatog čoveka koji motri iz ugla zatamnjene sobe i očekuje da njegove potrebe i htenja budu uvažavani. Miodrag Ilić 

Namera autora ove knjige je da ponudi čitaocima instruktivno štivo koje sintetizuje klasične teorije dramaturgije, estetike i televizijskog žurnalizma sa modernim shvatanjima zanatske veštine i društvene uloge zaposlenih u elektronskim medijima. Posebnu pažnju posvetio je etičkoj strani i društvenoj odgovornosti onih kojima je pripala dužnost da upravljaju televizijom i da se obraćaju milionskom TV gledalištu. Sublimacijom različitih saznanja i iskustava ukazao je na ključne principe, opredeljenja i metode u koncipiranju i realizovanju televizijskih sadržaja, polazeći najčešće od prakse Radio-televizije Srbije, ali ne zanemarujući pri tom praksu velikih svetskih TV kompanija.

Miodrag Ilić

Doajen jugoslovenskog novinarstva, prešao je put od reportera u listovima Večernje novosti i Beogradska nedelja, preko radio-novinara, do televizijskog izveštača, komentatora, voditelja, urednika i direktora programa u RTS-u. Na osnovu proučavanja uloge savremenog novinarstva i funkcionisanja velikih informativnih sistema u visokorazvijenim zemljama realizovao je TV seriju Medijske imperije i objavio knjigu istog naslova. Autor je knjiga Laži dugih nogu – medijski rat i oko njega (1995), Quo vadis, svete? (2000) i Televizijsko novinarstvo (2003). Osim toga, napisao je petnaest drama i adaptirao prozna dela za izvođenje na radiju i pozorišnoj sceni.  

Godina izdanja : 2006.

Broj strana : 365

Pismo : Latinica

Povez : Broširani povez

Format : 22 x 13

ISBN : 86-7102-231-5

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje