×

Digitalni horizonti kulture, umetnosti i medija

priredile Milena Dragićević Šešić, Tatjana Nikolić

Autori/ke okupljeni u ovom zborniku pokrivaju svojim tekstovima i predmetima istraživanja široko polje digitalnih uticaja na sektor kulture, umetnosti i medija, a svojim raznolikim i relevantnim afilijacijama pokazuju da je zaista reč o zborniku nacionalnog značaja, sa malim, ali veoma bitnim kvalitativnim učešćem autora iz regiona i inostranstva.  dr Sanjin Dragojević, red. prof. Fakulteta političkih znanosti Univerziteta u Zagrebu

Zbornik vešto ukršta znanja, teoriju i praktična istraživanja iz oblasti kulturne politike, menadžmenta i teorije medija, umetnosti. Radovi autora ukazuju na različite buduće pravce razvoja u ovim poljima, posebno se fokusirajući na prostore za unapređenje i poboljšanje uslova za stvaranje i rad, a koji se otvaraju pod uticajem procesa digitalizacije. Krećući se u polju najaktuelnijih teorijskih saznanja, sadržaj zbornika u velikoj meri nagoveštava, hrabro predviđa i projektuje fenomene, nove prakse i nove politike koje bi nas mogle očekivati u ne tako dalekoj budućnosti. 

dr Ana Martinoli, red. prof. Fakulteta dramskih umetnosti, Univerziteta umetnosti u Beogradu

Ne treba sumnjati da će ovaj Zbornik biti zanimljiv ne samo u uskim akademskim okvirima, već i brojnim koleginicama i kolegama u domenu kulturne prakse, ali i širokoj javnosti koja je zainteresovana za fenomen digitalne transformacije kulture, umetnosti i medija. 

dr Dalibor Petrović, vanr. prof. Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu

Godina izdanja : 2022.

Broj strana : 407

Pismo : Latinica

Povez : Broširani

Format : 15 x 24

Težina : 600 g

ISBN : 9788682101864

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje