×

SMRT UBICE

Rupert Tomson

Prevela sa engleskog Ksenija Todorović

  U mrtvačnici su samo Bili, njegova beležnica, i njegove misli. I telo masovnog ubice.

Ovaj roman, kao i druga Tomsonova dela, zasniva se na jednom mračnom događaju koji kao demarkaciona linija razgraničava život, na vreme pre i posle takvih strahota. Svakodnevno suočavanje sa najsurovijim zločinima nagoni nas da se preispitujemo i posvećeno borimo protiv tih delova sopstvene ličnosti. U jedno takvo, gotovo zastrašujuće, preispitivanje ponire ovaj psihološki roman.

Bili Tajler, prosečni policijski zastavnik, pozvan je da 12 časova dežura u mrtvačnici, pored tela zloglasnog ubice čije su žrtve bile deca. Reći da se u romanu ne dešava ništa, značilo bi da smo se zadržali samo na grubom mizanscenu: tu su samo Bili, njegova beležnica i njegove misli. Glavni junak ove priče su naši strahovi, a ovo je knjiga koja ih osmišljava i neustrašivo izgovara – umesto nas samih.  

Rupert Tomson

Rođen je u Istbornu u Velikoj Britaniji. U sedamnaestoj godini dobija stipendiju za studije na Kembridžu. Nakon života u Londonu, Italiji i drugim evropskim gradovim, danas sa porodicom živi u Barseloni.

Autor je sedam vrlo hvaljenih romana, od kojih su Vazduh i vatra (Air & Fire, 1994) Napad (The Insult, 1997) nominovani za prestižne nagrade, a Knjiga otkrovenja (The Book of Revelation, 2001) poslužila je kao podložak za film australijske autorke Ane Kokinos. 

Smrt ubice prvo je njegovo delo prevedeno na srpski jezik.

 

Godina izdanja : 2008.

Broj strana : 225

Pismo : Latinica

Povez : Tvrdi povez sa omotnicom

Format : 19,5 x 12,5

Težina : 307 g

ISBN : 978-86-7102-308-5

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje