×

KRAJ JEDNE ERE

Miloš Starović

Knjiga Kraj jedne ere donosi izuzetnu, ličnu baštinu neposrednih doživljaja  turbulentnih geopolitičkih dešavanja na istoku Evrope od poslednje decenije 20. veka pa sve do danas.

Knjiga Miloša Starovića Kraj jedne ere donosi izuzetnu, ličnu baštinu neposrednih doživljaja turbulentnih geopolitičkih dešavanja na istoku Evrope od poslednje decenije 20. veka pa sve do danas. Ovo iskustvom prožeto delo, počev od autorovog školovanja u Beogradu, studija u Evropi, boravka u Rusiji, sve do njegovog angažmana u svetskim finansijskim centrima i učešća u intenziviranju fokusa a potom i zatvaranju ruskog tržišta, puno je proniciljivih zapažanja. Autor je uspeo da na jednostavan i prijemčiv način predstavi kompleksne svetske događaje koji su oblikovali njegov život i karijeru, ali i čitavu našu epohu. Ovi događaji pokrivaju svetsku integraciju i izolaciju jedne velike ekonomije i društva, prema kome je on, svestan njegovih visokih kulturnih dometa, zadržao izvesnu osetljivost. Zahvaljući pitkom stilu, duhovitim, mudrim i umesnim anegdotama Kraj jedne ere, kao jedinstveno autobiografsko beleženje sutona jednog i rađanja novog sveta, čita se u jednom dahu.

 

 

Miloš Starović

Miloš Starović rođen je u Sarajevu. Odrastao je u Beogradu, gde je završio Osnovnu školu i Gimnaziju "Sveti Sava". Nakon mature otišao je na studije međunarodne ekonomije kao stipendista Univerziteta Bokoni u Milanu, gde je završio diplomske i magistarske studije. 
Doktorirao je na Univerzitetu Sen Galen u Švajcarskoj. 
Od 2008. godine radi za vodeće investicione banke, na rukovodećim pozicijama u sektoru međunarodnih finansija sa ekspertizom za tržišta u razvoju. 
Živeo je u Beogradu, Milanu, Moskvi i Londonu. Od Bregzita 2019. godine, živi i radi u Parizu. Govori engleski, italijanski, ruski i francuski jezik. 
Tokom svoje akademske i profesionalne karijere, gostujući je predavač na nekoliko evropskih univerziteta. Autor je nekoliko članaka iz segmenta međunarodne ekonomije za nedeljnik Vreme NIN
Ovo je autorova prva knjiga. 

Godina izdanja : 2023.

Broj strana : 143

Pismo : Latinica

Povez : Tvrdi

Format : 12,5 x 19,5

Težina : 220 g

ISBN : 9788671026819

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje