UZBUDLJIVI GRADOVI NA PRVOM KAZAN KULTU

02.09.2014.

Učesnicima konferencije Gradovi i nematerijalno nasleđe koja je proteklog vikenda održana u Kladovu u okviru manifestacije Kazan kult, predstavljena je knjiga Uzbudljivi gradovi, Grega Ričardsa i Roberta Palmera. Knjigu je u prevodu Jelice Bukvić objavila naša kuća u svojoj ediciji Marketing i Menadžment.

O ekspanziji festivalskih aktivnosti, o neiskorišćenim potencijalima ali i manama sve brojnijih „festova” i „-ijada”, o važnosti međunarodnog iskustva izloženog u pomenutoj knjizi, govorili su profesor Univerziteta u Zagrebu, Tomislav Šola, direktor Narodnog muzeja iz Zaječar Bora Dimitrijević, predavač na Fakultetu za sport i turizam iz Novog sada Goran Tomka i glavni urednik naše kuće Zoran Hamović.

Manifestacija Kazan kult održana je ove godine prvi put i bila je posvećena razmeni ideja i mišljenja o mogućnostima afirmacije kulturnog nasleđa u okviru festivalskih aktivnosti. Organizatori su Biblioteka „Centar za kulturu” Kladovo i udruženje „Kreativna Srbija” uz podršku Ministarstva za kulturu i informisanje Srbije.