PROMOVISANE DVIJE KNJIGE IZ OBLASTI TELEVIZIJE

31.01.2015.

U Multimedijalnoj sali RTV doma Radio-televizije Republike Srpske, večeras su promovisane dvije knjige iz oblasti televizije - autora Stanka Crnobrnje i Aleksandra Luja Todorovića, u izdanju izdavačke kuće "Klio" iz Beograda.

Interaktivnoj promociji prisustvovala je stručna publika iz ostalih medijskih kuća, banjalučke Akademije umjetnosti, Telekoma Srpske i drugih.

Jedna od najozbiljnih transformacija televizije počela je pred kraj 20. vijeka, kada televizija prelazi s analogne na digitalnu tehnologiju. Crnobrnja, istaknuti televizijski i filmski reditelj, producent i scenarista, u djelu "Estetika televizije i novih medija" pojašnjava transformaciju sedme sile. Ističe značaj integracije televizije i interneta, jer internet donosi interaktivnost i neposrednost.

Ova integracija biće izvanredna za gledaoce koji postaju i proizvođači programa, jer televizije nastoje da budu što bliže gledaocima, ali i da ostvaruju gledanost.

Aleksandar Luj Todorović u knjizi "Interaktivna televizija" želio je da odgovori na tri pitanja - koji su prvi koraci interaktivne televizije, šta je suštinski interaktivnost i pitanje privatnosti i novih tehnologija interaktivnosti koje predstavljaju direktan upad u privatnost i koje je ugrožavaju.

Iako su danas informacije dostupne na mnogo različitih medija i internetu kao najbržem oglašivaču, televizija ipak ima budućnosti, saglasni su autori knjiga, ali i publika koja je aktivno učestvovala u ovoj promociji. Modernizovanjem i digitalizacijom biće još bliža krajnjim korisnicima - gledaocima.

Autor: redakcija RTRS
Datum: 29.01.2015.
Izvor: http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=135672