CLIO NA SAJMU KNJIGA U KRAGUJEVCU

04.05.2022.

Dragi prijatelji,

Od 11. do 15. maja sajam u Kragujevcu biće novo mesto susreta ljubitelja knjige. Gde su knjige, tu smo i mi, spremni da vas obradujemo popustima, poklonima i interesantnim programom.

Gosti sajma biće prof. dr Aleksandar Životić, autor studije Moskovski gambit: Jugoslavija, SSSR i prodor Trećeg rajha na Balkan 1938 – 1941. i naš glavni urednik Zoran Hamović. Oni će ovu monografiju predstaviti publici.

Posebna vrednost i značaj ove monografije, kako je istakao akademik Ljubodrag Dimić, ogleda se u tome što je načinom razmišljanja i sagledavanja pitanja i problema bitnih za istoriju Jugoslavije, ali i načinom prezentovanja, dopadljivim jezikom i akribičnim pristupom analiziranoj problematici, autor uspeo da na efektan način predstavi svu složenost jugoslovenske spoljnopolitičke pozicije i otvori niz novih pitanja na koja istorijska nauka za sada nije u mogućnosti da sa preciznošću ponudi pouzdane odgovore. Uranjamo u prošlost, okrećemo se budućnosti. Preporučujemo i sveže objavljene naslove: U očima zveri, Totalna istorija video-igara, Skica teorijske psihologije, Manifest sećanja levice, Vrlina nacionalizma, Žuta zvezda crvena zvezda, Em, Fragmenti vremena, ali i sve one knjige koje se, odolevajući zubu vremena, iznova i iznova potvrđuju kao aktuelne.

Popusti vas čekaju u prilogu, a mi na sajmu,

Dobrodošli!