TOTALNA ISTORIJA VIDEO-IGARA, VODIČ ZA RAZUMEVANJE

27.12.2022.

Globalno tržište video-igara doživljava sve veću ekspanziju. Samo u 2021. godini industrija je ostvarila prihod od preko 180 milijardi dolara. Profesor Bajić, autor prikaza knjige Totalna istorija video-igara ističe:  "Živeći u takvom svetu, sve više će se postavljati kao imperativ razumevanje tendencija u toj oblasti društva, u čemu može da pomogne „Totalna istorija video-igara” autora Manojla Maravića, profesora teorije medija, istorije video-igara, studija video-igara i medija masovne komunikacije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, koja je deo uticajne edicije „Multimedia” izdavačke kuće „Clio”." 

Prikaz Evolucija video-igara: vodič za razumevanje objavljen je u zborniku Komunikacija i mediji  Instituta za usmeravanje komunikacija Novi Sad i Fakulteta političkih nauka u Beogradu i dostupan je na sledećem linku: https://www.fpn.bg.ac.rs/wp-content/uploads/CM-51-za-STAMPU-22-09-2022-2.pdf 

Podsećamo, studija profesora Maravića jeste prva ovog tipa u regionu. Naišla je na izvrstan prijem kako kod naučne, tako i kod šire javnosti.