NOVE KNJIGE U PRETPLATI!

30.08.2023.

Napravili smo kratak predah i dug spisak novih naslova. Nećemo da okolišamo – četiri odmah puštamo u pretplatu. Do 5. septembra knjige Lutalice i saputnice, Kulturalne izvedbe jugoslovenstva, Anti-autobiografija i Dragi Pjer Paolo možete kupiti po ceni 50% nižoj od one koja će važiti kada izađu iz štampe.
 
Knjiga Lutalice i saputnice bavi se putom i putovanjem kao okvirima nastanka bluza Delte Misisipija, čiji je duh ugrađen u same temelje rokenrola kao muzičkog izraza i životnog stava. O tome u ovoj knjizi svedoče životi i dela njenih protagonista: od Čarlija Patona i Sana Hausa, preko Boba Dilana i Džima Morisona, do Rolingstonsa i Led Cepelina.
 
Studija Kulturalne izvedbe jugoslovenstva predstavlja značajan doprinos proučavanju Jugoslavije – i Kraljevine SHS/Jugoslavije, i socijalističke Jugoslavije – analizirajući javne politike i ulogu kulturalnih izvedbi, poput, primera radi, sletova, kao instrumenata ideološkog aparata.
 
Na stranicama knjige Dragi Pjer Paolo Dača Maraini, jedan od najbližih prijatelja velikog Pazolinija, ispreda prisan i iskren dijalog, sposoban da produži i oživi duboku privrženost, satkanu od poštovanja, umetničkih i kinematografskih iskustava, ideja i putovanja koja su delili. Ovu delikatnu ispovest Maraini konstruiše kao vanvremensku prepisku, u kojoj je sve živo i prisutno.
 
Anti-autobiografija Todora Kuljića predstavlja snažan otpor društvenoprihvaljivoj autobiografiji. U njoj se autor prespituje do dubine sopstva, tako da dodiruje delove sebe koje je smatrao ili smatra građom svojih naučnih (socioloških) uverenja i, tome sledstveno, svog odnosa prema društvenim i profesionalnim prilikama.
 
KAKO SE PRETPLATITI? Pretplatiti se možete do 5. septembra na sajtu, u našoj redakciji u Gospodar Jovanovoj 63 (ulaz iz Kneginje Ljubice) radnim danima od 9h do 17h ili uplatom na račun br. 340-22091-05 (uz molbu da nas o tome obavestite telefonom ili mejlom).