SVE TAJNE PSIHOTERAPIJE

07.10.2024.

Prošlog četvrtka zaključili smo seriju razgovora o psihoterapiji temom Etički izazovi u psihoterapijskom radu. Doktorka medicinskih nauka, psihijatrica, supspecijalistkinja psihoanalitičke psihoterapije Olga Čolović i urednica edicije Imago i profesorka na Odeljenju za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Tamara Džamonja Ignjatović otkrile su nam sa kakvim se dilemama i izazovima sreću u u radu sa pacijentima/klijentima. Prijatnoj i podsticajnoj atmosferi doprineo je moderator razgovora, psiholog i novinar Miša Stojiljković.
U produžetku pričitajte više o ovom ciklusu, a snimke svih razgovora možete pogledati na našem Jutjub kanalu
***
O ciklusu razgovora Psihoterapija i put ka sebi
Povodom objavljivanja šestog, izmenjenog i dopunjenog izdanja knjige Psihoterapija pokrenuli smo, u saradnji sa Galerijom New moment, seriju susreta i razgovora pod nazivom Psihoterapija i put ka sebi. Teme razgovora odabrane su iz knjige, a učesnici su renomirani stručnjaci, autori priloga u ovoj knjizi i njihovi gosti iz drugih oblasti stvaralaštva 

Prvi susret pod nazivom Šta je i čemu služi psihoterapija? održan je trećeg juna, a učestvovali su Aleksandar Dimitrijević, klinički psiholog i psihoanalitičar, jedan od priređivača knjige Psihoterapija i vizuelni umetnik i dizajner Slavimir Stojanović. U drugom razgovoru Kako psihoterapija pomaže? učestvovali su Ivanka Jovanović Dunjić, psihijatrica i individualna i grupna trening psihoanalitičarka i Goran Marković, filmski i pozorišni reditelj, dok su u trećem Uloga psihoterapeuta u društvu i kulturi razgovarali Tamara Džamonja Ignjatović, psihološkinja i urednica edicije Imago i Zoran Paunović, prevodilac, pisac i univerzitetski profesor. Pitanje Kako se i zašto postaje psihoterapeut bilo je tema razgovora psihološkinje i psihoterapeutkinje Jelene Vidić i psihoterapeutkinje Anje Radoičić Vučićević. Peti razgovor bio je na temu Specifičnosti grupne terapije, a vodili su ga Danilo Pešić, psihijatar i psihoterapeut i Nebojša Bradić, pozorišni reditelj. Sve razgovore moderirao je Miša Stojiljković, psiholog i novinar.