RUI ZINK U POSETI SRBIJI

14.04.2016.

Rui Zink, autor romana Ugrađivanje straha, koji su posetioci predizborne čitalačke konvencije Biranje pod moranje odabrali za svoj omiljeni naslov iz edicije Gral, posetiće Srbiju poslednje sedmice aprila. Portugalski pisac razgovaraće sa čitaocima u Beogradu i Novom Sadu o tome ko nam, kako i od čega ugrađuje strah i kako da se odupremo ovom osećanju. Da li je strah globalni fenomen, da li je opravdan i kako da ga razgradimo neke su od tema o kojima će biti reči.

Već u nedelju 24. aprila Rui Zink će posetiti manifestaciju Jevremova - ulica susreta, gde ga od 14 do 15 časova očekuju susreti sa čitaocima.

U utorak 26. aprila roman Ugrađivanje straha biće predstavljen publici u Loznici.

Poslednjeg dana boravka, 27. aprila, Rui Zink posetiće Filološku gimnaziju i Filooški fakultet, a druženje sa najširom beogradskom publikom očekuje ga u 20 časova u Domu omladine Beograda, gde će pored autora govoriti i Dejan Tiago Stanković, pisac i prevodilac, Žarko Trebješanin, psiholog i Zoran Hamović, naš glavni urednik. Za prevod sa portugalskog jezika biće zadužen Jovan Tatić.

Do susreta sa Ruijem Zinkom, prisećamo se intervjua koji je dao za dnevni list Danas prošle godine, ali i atmosfere sa predizborne čitalačke konvencije Biranje pod moranje.