I KNJIGA I KARTA

15.12.2016.

 

Pretpraznično čudo !  I popust i poklon ! I Clio i Zvezdara teatar !

I knjiga i karta !

SLIKE RADOSNIH POZORJA

od 14. do 20. decembra

 

U Forumu čitalaca čekaju vas FANTASTIČNA nova izdanja i prvih deset kupaca dobija ulaznicu za predstavu

PLAY SERVANTES 

Požurite, ne čekajte da vam drugi zauzmu mesta!

*

I specijalana nagrada za bibliotekare koji se opredele za Knjigu nedelje

dobijaju dve ulaznice!

Neko mora da misli i na bibliotekare!

*

Za dodatne informacije možete se obratiti na telefone (011) 3288 471 i 2624 344 ili e-poštu forum@clio.rs

Clio, Gospodar Jovanova 63

 

PLEJ SERVANTES

Međuigra u međuigri 

Posle izvođenja na Antikafestu, a povodom 400 godina od smrti Migela de Servantesa, beogradska premijera komedije Plej Servantes će biti održana  na Novoj sceni Zvezdara teatra u utorak, 20. decembra u 20 sati.           

Komedija Plej Servantes  zasnovano je na pozorišnoj improvizaciji koja postavlja pitanja tretmana dramskog teksta u savremenom pozorištu.  Relacije između klasičnog teksta, tradicije farse i renesansne komedije, kao i sučeljavanje sa iskustvima modernog teatra, nudi plodno tle za glumce i gledaoce.

Priča je savremena: Nezaposleni glumci  i producent  su dobili novac za  istraživanja „novih formi“ i pokušavaju da, uz brojne komične nesporazume, „provuku“ Sevantesovu međuigru "O brižnoj straži" kroz „Scile i Haribde“ modernog pozorišta.  Kakav je odnos komercijalnog i nekomercijalnog teatra, kako zadovoljiti umetnost i državne fondove  i kako će se završiti ta vesela priča o popravljanju Servantesa, tog „nemodernog starca“, otkriće se u ovoj  Međuigra u međuigri.                           

 

U  predstavi Plej Servantes igraju:  Andrija Kuzmanović,  Sandra Bugarski,  Miloš Petrović, Lako Nikolić i Isidora Građanin. Adaptacija i režija: Nebojša Bradić, koreografija: Vera Obradović. Produkcija: Dunavfest 2016.