MEDIJI I NOVI OPTIMIZAM U ŠAPCU

24.08.2017.

Nakon letnje pauze Izdavačka kuća Clio Beograd i Pokret Novi optimizam nastavljaju sa serijom razgovora pod nazivom Mediji i Novi optimizam. Povod za razgovore je obeležavanje dvadeset godina postojanja edicije Multimedia, dok za cilj imamo otvoranje javne debate o društvenom statusu i uticaju savremenih medija, medijskoj kulturi, profesionalnom položaju novinara. 
Sledeća debata pod nazivom Misliti digitalno: mediji i tehnologija biće održana u Šapcu, 6. septembra u 19 časova u Kulturnom centru Šabac (Gospodar Jevremova 12).

Uvodničarka za ovu temu biće Divna Vuksanović, profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti, saradnica i urednica mnogih uglednih časopisa;

Sagovornici su:

Aleksandar Luj Todorović, doktor nauka, diplomirani inženjer elektrotehnike, profesor;

Đorđe Krivokapić, asistent na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu i Programski Direktor SHARE Fondacije;

Zoran Jovanović, PR marketing i konsalting Kato doo; 

Moderator: Tamara Vučenović, urednica, autorka i voditeljka radio emisije Digitalne ikone na Radio Begradu 2.

Teme o kojima će se govoriti su: mitovi o novim medijima, interaktivnost i novi mediji, društvene posledice digitalizacije, novi mediji i (nova) etika, kako novi mediji mogu doprineti demokratizaciji društva. 

 

To će biti osmi u seriji od deset razgovora koje organizuju IP Clio i Pokret Novi optimizam pod nazivom Mediji i Novi optimizam, a u okviru obeležavanja dvadeset godina postojanja edicije Multimedia. Razgovori su do sada realizovani u Novom Sadu, Nišu, Novom Pazaru, Subotici, Užicu i Kragujevcu dok će naredni biti u Šapcu, Boru i Zaječaru.