×

ARNEOVA OSTAVŠTINA

Zigfrid Lenc

Preveo sa nemačkog Života Filipović

Arneova ostavština je na prvi pogled jednostavna i dirljiva pripovest o četrnaestogodišnjem dečaku koji je preživeo porodičnu tragediju, ali ne i sopstvenu različitost i neprilagođenost na sredinu i ljude među kojima se obreo u svom adolescentskom uzrastu. 

Arneova ostavština je na prvi pogled jednostavna i dirljiva pripovest o četrnaestogodišnjem dečaku koji je preživeo porodičnu tragediju, ali ne i sopstvenu različitost i neprilagođenost na sredinu i ljude među kojima se obreo u svom adolescentskom uzrastu. Sasvim neočekivano priča prerasta u suptilnu parabolu o iskonskim, univerzalnim ishodištima kolektivnog zla u kojoj junakov svojevoljni odlazak u smrt nije samo podleganje porodičnom sudu, nego opaka posledica prećutnih mehanizama socijalne prinude i diskriminacije.

Zigfrid Lenc

Kada je 1951. godine objavio prvi roman, Zigfrid Lenc je napustio novinarstvo i počeo da se bavi književnošću. Pre Arneove ostavštine Lenc je napisao i objavio ukupno trideset šest knjiga, od toga čak dvanaest romana. Za svoje obimno i značajno književno stvaralaštvo Zigfrid Lenc je dobio brojna ugledna priznanja, izmedu ostalih i Geteovu nagradu.

Godina izdanja : 2001.

Broj strana : 135

Pismo : Latinica

Povez : Tvrdi povez sa omotnicom

Format : 19,5 x 12,5

ISBN : 86-7102-012-6

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje