×

AUTOBIOGRAFIJA JOSIFA STALJINA

Ričard Luri

Preveo sa engleskog Đorđe Krivokapić

Svojim pripovedanjem autor nas sve dublje uvlači u život i lavirinte psihe Staljina odgovornog za neke od najštrašnijih zločina u dvadesetom veku. 

Autobiografija Josifa Staljina, knjiga koja hipnotički privlači, na momente užasne ali i nasmeje čitaoca, put je u samo središte zla. Svojim pripovedanjem autor nas sve dublje uvlači u život i lavirinte psihe čoveka koji je odgovoran za neke od najštrašnijih zločina u dvadesetom veku. Na početku romana, Staljin je zabrinut i besan. Trocki, koji živi u izgnanstvu u Meksiku, piše Staljinovu biografiju i ta knjiga predstavlja dvostruku opasnost. Njen izlazak u javnost ne samo da će mu uništiti ugled, već će obelodaniti dokaze o jednom skrivenom zločinu, tako užasnom da bi ga njegovo razotkrivanje moglo srušiti sa vlasti. Šta će Trocki uspeti da obelodani pre nego što ga Staljinova ruka dostigne?

Ričard Luri

Ričard Luri, književnik i prevodilac, diplomirao je ruski jezik na Berkli univerzitetu u Kaliforniji i važi za izuzetnog poznavaoca novije istorije Rusije. Pored Autobiografije Josifa Staljina, Luri je autor još tri romana: Nulta gravitacija, Strelac u Varšavi i Najveća privrženost, za koji je nominovan za Pulicerovu nagradu. Objavio je veći broj radova iz oblasti istoriografije, a u Njujork Tajmsu redovno se publikuju njegovi tekstovi. Preveo je više od četrdeset dela sa ruskog i poljskog jezika.

Godina izdanja : 2003.

Broj strana : 294

Pismo : Latinica

Povez : Tvrdi povez sa omotnicom

Format : 19,5 x 12,5

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje