×

BRAČNA TERAPIJA ZA LJUBAVNIKE

Dijego de Silva

Prevela sa italijanskog Ana Marković

  Dvoje ljubavnika, oboje zarobljeni u nesrećnim brakovima, podvrgavaju se bračnoj terapiji, ne bi li odlučili da nastave sa svojim dvojnim životima, ili da započnu novi, zajednički život, napuštajući svoje supružnike.

Dvoje ljubavnika, oboje zarobljeni u nesrećnim brakovima, podvrgavaju se bračnoj terapiji, ne bi li odlučili da nastave sa svojim dvojnim životima, ili da započnu novi, zajednički život, napuštajući svoje supružnike.

Modesto i Vivijana su ljubavnici zarobljeni u nesrećnim brakovima. Podvrgavaju se bračnoj terapiji kako bi odlučili da li da nastave sa svojim dvojnim životima, ili da započnu novi, zajednički život, napuštajući svoje supružnike. Situaciju u kojoj su se našli posmatraju sa različitih stanovišta i tumače je često potpuno suprotstavljenim načinima.

Vivijana je odlučna u nameri da ostvari svoje ciljeve i ambicije. Rastrzana je dilemom da li da ostane samo ljubavnica ili da svoj život izokrene naglavačke zbog ljubavi prema Modestu. Modesto je, sa druge strane, manje odlučan, prilično nezainteresovan za promene u svom životu. Kukavički teži da ostane u sigurnoj ulozi ljubavnika. U takvom paradoksu, Vivijana rešava da neodlučnog Modesta povede na bračnu terapiju pokušavajući da spasi njihovu vezu. Bračni terapeut je zbunjen zahtevom da analizira odnos između ljubavnika koji su se već otuđili od svojih brakova i porodica i izgubili sposobnost da vole. Ipak, prihvata se posla i upliće do te mere da rizikuje gubitak profesionalne etike.

Dijego de Silva

Rođen je u Napulju 1964. godine. Objavio je sledeće knjige, sve u izdanju Einaudija: Neka deca (nagrada Selezione Campiello), Mimoilaženje, Bračna terapija za ljubavnike i uspešnu tetralogiju posvećenu neuspešnom advokatu Vinčencu Malinkoniku: Ništa nisam shvatio (finalista nagrade Strega), Moja svekrva pije, Protivim se osećanjima, Razvod sa stilom. Po romanu Neka deca urađen je istoimeni film u režiji braće Fraci, dobitnik brojnih domaćih i međunarodnih nagrada, među kojima je European Discovery Award, Karlovy Vary Film Festival i dva Donatelova Davida. Po romanu Bračna terapija za ljubavnike urađen je istoimeni film u režiji Alesija Marije Federičija. De Silva je i autor scenarija za filmove, a piše i za dnevnik Il Mattino i za časopis L’Espresso.
Knjige su mu prevedene na mnoge jezike.

 

 

 

Mračne veze
Prevrnuti se naglavačke u mestu
Dobar lekar sam sebi postavlja dijagnozu
Matematika za neupućene
Da sam tata
Samotumačenje snova
Noć napada na Taranto
O čemu govori Vivijana kada govori o ljubavi, a pre svega o seksu
Ving čun 
Opis zaljubljenog para
Hrani kuče da te ujede 
Varljiva plemkinja
E, sad je vreme da razgovaramo
Tajni kompromisi
Foot prints
Shvatiti doslovno nešto što je rečeno tek tako
Nalazite se ovde
Every breath you take  
Šta sam, šta smo
Potrebna nam je
Loše strane televizijske slave
Lele!
Šta je sloboda
Kako stoje stvari
Po malo se uvek razrogačiš kad piješ na slamčicu.
Terapeutski pritvor
Neka vrsta duge
Mušterija je uvek u pravu
Mala femmena  
Pariz mi savršeno odgovara
A, B, C (nešto kao planiranje)
Veština prilagođavanja
Iznuđena saglasnost  
Modest ovde više ne stanuje
Niko nam ne dahće za vrat!  
Veoma poseban gost
Hoćete li da obavestim doktora?
Pravi inspektor
Wonderful tonight

Godina izdanja : 2018.

Broj strana : 328

Pismo : Latinica

Povez : Tvrdi povez sa omotnicom

Format : 12,5 x 19,5

Težina : 401 g

ISBN : 9788671025904

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje