×

ČOVEK KOJI NIJE UBIO FRANCA FERDINANDA

Žo Soares

Prevela sa portugalskog Ana Marković

To je fiktivna biografija Dimitrija Borže Korozeca, srpsko-brazilskog anarhiste, koji je u periodu od 1914. do 1954. godine bio umešan u gotovo sve atentate na najpoznatije svetske državnike, kao što je ubistvo Franca Ferdinanda u Sarajevu i Žoresa u Parizu...

Čovek koji nije ubio Franca Ferdinanda fiktivna je biografija Dimitrija Borže Korozeca, srpsko-brazilskog anarhiste, obučavanog u najboljoj svetskoj školi za atentatore. Dimitri bi možda važio za najopasnijeg teroristu dvadesetog veka da nije bio neverovatno sklon greškama i baksuzluku. U periodu od 1914. do 1954. godine bio je umešan u gotovo sve atentate na najpoznatije svetske državnike, kao što je ubistvo Franca Ferdinanda u Sarajevu i Žoresa u Parizu, ali je uvek u poslednjem momentu napravio neku glupost koja ga je omela u njegovoj nameri.

Žo Soares

Žo Soaresa Brazilci pre svega znaju kao pisca, ali i kao televizijskog i radijskog stvaraoca, novinara i esejistu. Rođen je 1938. godine u Rio de Žaneiru. Posle studija u Evropi i SAD započinje novinarsku karijeru, a popularnost stiče kao voditelj TV i radio emisija. Njegovi romani Šango iz ulice Bejker i Čovek koji nije ubio Franca Ferdinanda doživeli su veliki uspeh i prevedeni su na više svetskih jezika. Pored toga objavio je i dve zbirke humorističkih hronika Astronaut bez režima i Humor u vreme Kolora.

Godina izdanja : 2003.

Broj strana : 294

Pismo : Latinica

Povez : Tvrdi povez sa omotnicom

Format : 19,5 x 12,5

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje