×

DVOJNIK

Gaetan Brilot

Preveo sa francuskog Ljiljana Matić

Roman, pisan osobenim stilom, gotovo bez dijaloga, otkriva piščevo dobro poznavanje psihologije i devijantnih oblika ljudskog ponašanja. 

Glavni likovi romana Dvojnik su Šarl Blok, pisac koji traga za junakom svoje buduće knjige, i besposličar i čudak Pol Blok, koji i po najružnijem vremenu satima stoji na ulici i posmatra prolaznike te tako privlači pažnju „lovca na junaka“. Roman prati preobražaj konzervativnog i krajnje stidljivog Šarla Bloka pod uticajem neobičnog i tajanstvenog dokoličara. Pisan osobenim stilom, gotovo bez dijaloga, roman otkriva piščevo dobro poznavanje psihologije i devijantnih oblika ljudskog ponašanja. Vešto vođenom pričom autor lako privlači i zadržava čitaočevu pažnju, a kraj ostavlja otvorenim, zbog čega je roman još zanimljiviji.

Gaetan Brilot

Gaetan Brilot jedan je od najplodnijih kanadskih pisaca koji objavljuju na francuskom jeziku. Ogledao se u gotovo svim književnim žanrovima i to sa podjednakim uspehom, uvek zapažen kod književnih kritičara i publike. Diplomirao je književnost, a doktorsku tezu odbranio je na čuvenoj Sorboni pod mentorstvom Rolana Barta. Predaje na Univerzitetu Južne Karoline u Tampi. Njegovo originalno stvaralaštvo (eseji, romani, priče i, posebno, pozorišni komadi) donelo mu je brojna međunarodna priznanja.

Godina izdanja : 2002.

Broj strana : 133

Pismo : Latinica

Povez : Tvrdi povez sa omotnicom

Format : 19,5 x 12,5

ISBN : 86-7102-040-1

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje