×

KĆI VREMENA

Džozefina Ti

Prevela sa engleskog Ljiljana Mirković

Kći vremena Džozefine Ti inteligentno je priča o inspektoru Skotland Jarda koji će pokušati da razreši misteriju nestanka dvojice prinčeva iz Tauera.  

Kći vremena Džozefine Ti inteligentno je iskonstruisan roman koji pripada žanru „istorijske kriminalistike“. To je priča o inspektoru Skotland Jarda koji se, da bi prekratio vreme koje provodi prikovan za bolnički krevet, latio slučaja Ričarda III. Uz pomoć prijatelja, poznavaoca istorije, on će pokušati da razreši misteriju nestanka dvojice prinčeva iz Tauera.

Rezultat koji je autorka postigla veoma je zabavan i intrigantan. U ovom romanu podjednako će uživati ljubitelji dobrih detektivskih priča, kao i oni koje zanima ovaj period britanske istorije.

Džozefina Ti

Autorka knjige Kći vremena, čija je smrt naglo prekinula kratku, ali zapaženu karijeru pisca romana i dramskih tekstova, rođena je kao Elizabet Mekintoš. Svoja dela potpisivala je pseudonimima – Gordon Daviot i Džozefina Ti. Ostaće upamćena po pozorišnim komadima Ričard od Bordoa, Kraljica Škotske, Nasmejane žene i mnogim drugim. Njen prvi detektivski roman, Čovek u redu, napisan je za konkurs i potpisan imenom Gordon Daviot.

Godina izdanja : 2001.

Broj strana : 189

Pismo : Latinica

Povez : Tvrdi povez sa omotnicom

Format : 19,5 x 12,5

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje