×

OSEĆANJE STVARNOSTI

Grejam Grin

Preveo sa engleskog Đorđe Krivokapić

Četiri priče u ovoj knjizi predstavljaju traganje za korenima one epifanijske vizije koja se formira u graničnim područjima ljudske svesti i u kojoj pojavni oblik stvari prestaje da skriva njihovu pravu suštinu. 

Osećanje stvarnosti najznačajniji je izlet Grejama Grina u prostore fantastike. Četiri priče u ovoj knjizi predstavljaju traganje za korenima one epifanijske vizije koja se formira u graničnim područjima ljudske svesti i u kojoj pojavni oblik stvari prestaje da skriva njihovu pravu suštinu. Pomalo romantičarski, ali sa čvrstim i jasnim argumentima, Grin takvu viziju pronalazi u svetu detinje imaginacije.

Grejam Grin

Grejam Grin jedan je od najvećih i svakako najmisterioznijih pisaca proteklog veka. Veliki deo života proveo je obavijen intrigama i tajnama, udaljen od radoznalosti ljubitelja i kritičara. Autor je nekoliko drama, više briljantnih putopisa, velikog broja eseja i pripovedaka. Mnoga značajna filmska ostvarenja proizašla su iz Grinovog dela. Njegova najvrednija ostvarenja su Moć i slava, Suština stvari, Treći čovek, Pali idol i Ljudski faktor. Umro je 1991. godine u Švajcarskoj pod nerazjašnjenim okolnostima.

Godina izdanja : 1997.

Broj strana : 133

Pismo : Latinica

Povez : Tvrdi povez sa omotnicom

Format : 19,5 x 12,5

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje