×

SEĆANJE NA LJUBAV

Jicak Bar Josef

Prevela sa hebrejskog Dušica Stojanović Čvorić

Autor pripoveda o svom preminulom ocu, čuvenom izraelskom književniku Jošui Bar Josefu. Radnja romana počinje očevom smrću i isprepletana je sećanjima na piščevo detinjstvo i mladost.

Sećanje na ljubav je autobiografski roman, topla i osećajna priča. Radnja počinje smrću piščevog oca koji je i sam bio čuveni književnik Jošua Bar Josef. Njegov, sada već sredovečan sin, pokušava da shvati svog oca, koji je potekao iz ultraortodoksne porodice, ali je raskinuo tu tradiciju i ostavio svoju suprugu i decu zbog druge žene. Dalek je, nadmoćan, narcisoidan i slab na žene. Sin ga obožava i u isto vreme ga se plaši, divi mu se, ali ga se i gnuša. Jicak Bar Josef nam iznosi zadivljujuću priču o ovom komplikovanom odnosu, sa umećem i kreativnošću pripoveda o uzdržanosti i obožavanju, smehu i bolu, razumu i osećajnosti – priča o dečaku iz dečjeg ugla, o bolnom odrastanju u čoveka koji je ostao razapet suprotstavljenim svetovima i osećanjima koja vode borbu u njegovoj duši.

 

Jicak Bar Josef

Rođen je u Tel Avivu 1949. godine. Diplomirao je na Hebrejskom Univerzitetu u Jerusalimu na katedrama za jevrejsku istoriju i pozorišne studije, a magistrirao savremenu književnost. Radio je godinama kao novinar u dnevnom listu Jediot ahronot a danas radi u Institutu Gnazim u Tel Avivu.
Objavio je devet knjiga – romana i pripovetki i dobitnik je više priznanja od kojih su najznačajnija Kugelova nagrada 1995. i Premijerova nagrada 2002. godine.
 

Godina izdanja : 2018.

Broj strana : 174

Pismo : Latinica

Povez : Tvrdi povez sa omotnicom

Format : 12,5 x 19,5

Težina : 263 g

ISBN : 978-86-7102-583-6

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje