×

SNOVI O SNOVIMA

Antonio Tabuki

Prevele sa italijanskog Ana Srbinović,Elizabet Vasiljević

Tabuki vešto prepliće biografiju i literaturu prepuštajući se poetskoj igri u kojoj kroz imaginarne snove svojih junaka, čuvenih pisaca i umetnika, iznosi vlastiti doživljaj njihovog dela. 

Tabuki vešto prepliće biografiju i literaturu prepuštajući se poetskoj igri u kojoj kroz imaginarne snove svojih junaka, čuvenih pisaca i umetnika, iznosi vlastiti doživljaj njihovog dela. Lucidno predstavljajući junake čije snove sanja – Vijona, Karavađa, Remboa, Tuluz Lotreka – autor nas sučeljava sa ironijom koja vibrira izmedu svetosti stvaralačkog sna i neumoljive stvarnosti.

Snovi o snovima odvijaju se u prelomnim trenucima njihovih protagonista u času kada će potpuno posvećeni svojoj misiji krenuti novim putem, ili u času koji kruni poslednja zrnca njihovog zemaljskog vremena.

Antonio Tabuki

Antonio Tabuki, jedan od najplodnijih italijanskih pisaca danas, rođen je u Pizi 1943. Godinama je bio profesor portugalske književnosti na Univerzitetu u Ðenovi, a zatim direktor Italijanskog kulturnog centra u Lisabonu. Njegova dela prevedena su na veliki broj svetskih jezika i objavljena u milionskim tiražima. Među njima ističu se Trg Italija, Žena iz Porto Pima, Indijski nokturno, Mali nesporazumi bez velike važnosti, Crni anđeo, Rekvijem, Pereira tvrdi da..., Poslednja tri dana Fernanda Pesoe, Izgubljena glava Damašena Monteira i najnovije Svakim danom sve je manje vremena.

Godina izdanja : 2003.

Broj strana : 89

Pismo : Latinica

Povez : Tvrdi povez sa omotnicom

Format : 19,5 x 12,5

ISBN : 86-7102-083-5

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje