RASPEVANI BEOGRAD U LJUBLJANI

04.06.2024.

Na festivalu MEMPOP koji se 6–7. juna održava u Ljubljani, Irena Šentevska će predstaviti svoju knjigu Raspevani Beograd
Na festivalu učestvuje i dr Milena Dragićević Šešić, u panelu Mapiranje regionalnih realnosti u kulturnim studijama širom Centralne i Jugoistočne Evrope, inače autorka brojnih knjiga u našem izdanju, profesor emeritus Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.
 
Domaćin međunarodne radionice MEMPOP Loading: Regionalni pogledi na popularnu kulturu, sećanje i kulturne studije je Fakultet društvenih nauka u Ljubljani. Organizovan kao deo obeležavanja 30. godišnjice Odeljenja za kulturne studije, dvodnevni događaj omogućava platformu istraživačima popularne kulture i kolektivnog sećanja iz Centralne i Jugoistočne Evrope da diskutuju o svojim aktuelnim istraživanjima popularne muzike, filma, murala i video igara. Radionica je takođe zamišljena kao razmena iskustava, mišljenja i praksi vezanih za istraživanje i obrazovanje i kao inicijativa za jačanje i unapređenje međugranične i regionalne saradnje.

Galerija