×

EMOCIJE - Kratka istorija

Kit Outli

Prevela sa engleskog Aleksandra Čabraja

 Emocije – Kratka istorija je originalna, sveobuhvatna, naučno utemeljena, a istovremeno veoma pristupačna hronologija ljudskih osećanja i razmišljanja. Delo obuhvata ključna pitanja koja su u vezi sa emocijama i emocionalnom inteligencijom. U knjizi se prepliću tri osnovne teme: evoluiranje ljudskih emocija kroz vreme, stepen kontrole koji možemo ostvariti nad emocijama, kao i načini na koje nam emocije pomažu da otkrijemo dublje slojeve sopstvene ličnosti i proniknemo u suštinu međusobnih odnosa.

Outli analizira emocije iz vizure književnosti, filozofije, religije, politike, istorije i antropologije, i kontekstualizuje naučnu studiju emocija kako dijahronijski, tako i iz aspekta društvenog života. U pitanju je delo izuzetne širine, vredno književno dostignuće u kome autor povezuje tradicionalno i moderno shvatanje pojma emocija. Pisana lucidnim stilom, obogaćena primerima iz niza disciplina, knjiga će zadovoljiti ukus kako stručnjaka, tako i laika.
Izvanredno napisana knjiga, plod dubokog poznavanja istorije mišljenja i veoma aktuelnog istraživanja na polju emocija... Odličan uvod u filozofsko i naučno razmišljanje o emocijama u ličnom i društvenom životu... Ova knjiga pruža sveže uvide i originalne perspektive koje će oduševiti čak i iskusne naučnike.

Roni de Susa, Univerzitet u Torontu

Kit Outli

Profesor kognitivne psihologije na Univerzitetu u Torontu. Pored knjiga iz oblasti psihologije, među kojima se ističe Understanding Emotions (1996), autor je brojnih novinskih članaka i eseja.

Godina izdanja : 2005.

Broj strana : 236

Pismo : Latinica

Povez : Tvrdi povez

Format : 21 x 14

Težina : 393 g

ISBN : 86-7102-203-X

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje