×

KULTURNI INŽENJERING

Klod Molar

Prevela sa francuskog Vesna Injac-Malbaša

Naš čitalac u ovoj knjizi može naći odgovore na konkretna pitanja kako treba voditi i organizovati kulturnu praksu da bi se ostvarili dugoročni pozitivni efekti na kulturni i umetnički razvoj.

Klod Molar, kao prvi direktor nacionalnog centra za umetnost i kulturu, poznatijeg pod nazivom Bobur, ovu knjigu je napisao nošen iskustvom menadžera institucije koja u sebi sadrži i rezimira osnovne postulate francuske državne kulturne politike, a koja istovremeno nastoji da bude svetski uspešni poslovni organizam. Stoga on naziva menadžere inženjerima kulture želeći da naglasi složenost ove profesije suočene sa izazovima ekonomije, politike, pravnog sistema itd. Od ove profesije on očekuje da bude inventivna, kreativna, poslovna, precizna, da ima sluha za savremene tokove u umetnosti, ali i politička dešavanja i intencije.

Naš čitalac u njoj može naći odgovore na konkretna pitanja kako treba voditi i organizovati kulturnu praksu da bi se ostvarili dugoročni pozitivni efekti na kulturni i umetnički razvoj.

Klod Molar

Klod Molar je prvi direktor francuskog nacionalnog centra za umetnost i kulturu Žorž Pompidu - Bobur. Danas je uspešan profesor kulturnog inženjeringa u Parizu.

Godina izdanja : 2000.

Broj strana : 158

Pismo : Latinica

Povez : Tvrdi povez

Format : 14 x 20

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje