×

VERSKI FUNDAMENTALIZAM

Klaus Kincler

Prevela sa nemačkog Ljubinka Milenković

Posle čitanja ovog sažetog i informativnog štiva čak i potpuno neobavešteni znatiželjnik steći će pouzdanu predstavu o verskom fundamentalizmu.

 

Nimalo slučajno Klaus Kincler je svoje izlaganje o fundamentalizmu započeo tvrdnjom da se o ovom fenomenu sve više izjašnjava i raspravlja, što svakako nije posledica opšte upućenosti. Stoga se autor opredelio za metodološki valjan i postupan saznajni put, od pojmovno-terminološkog definisanja i razgraničavanja, preko predočavanja da je verski fundamentalizam poznat u istorijskoj sudbini svih religijskih učenja, do opreznog projektovanja zaključaka i hipoteza. Posle čitanja ovog sažetog i informativnog štiva čak i potpuno neobavešteni znatiželjnik steći će pouzdanu predstavu o verskom fundamentalizmu.

Klaus Kincler

Klaus Kincler, redovni profesor fundamentalne teologije na Univerzitetu u Augsburgu, bavi se, pre svega, proučavanjem filozofije religije, fundamentalizma i odnosa judaizma i hrišćanstva. Njegova najznačajnija dela su: Uskrsnuće i Anselmo Kanterberijski, a takođe je i koautor dela Mit i verovanje, Filozofija religije, Oprost u jevrejskoj i hrišćanskoj liturgiji i Novi fundamentalizam.

Godina izdanja : 2002.

Broj strana : 220

Pismo : Latinica

Povez : Tvrdi povez

Format : 14 x 20

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje