×

EKONOMIKA IZDAVAČKE DELATNOSTI

Vulf D. fon Lucijus

Prevele sa nemačkog Dubravka Milovanović,Marija Jeknić,Mirjana Osatović

U knjizi Ekonomika izdavačke delatnosti Vulf D. fon Lucius govori o zadacima i delatnostima izdavača knjiga i časopisa. U sedam poglavlja bavi se, između ostalog, organizacijom unutar izdavačkog preduzeća, marketingom u preduzeću, izdavanjem i distribucijom časopisa, oglašavanjem, elektronskim izdavaštvom, zaštitom intelektualne svojine.

Autor ukazuje na složenost procesa donošenja odluka u različitim aspektima i fazama izdavačkog posla, kao i na uslovljenost tih odluka mnogobrojnim faktorima. Brojni grafikoni i tabele u knjizi olakšavaju njeno razumevanje.

Vulf D. fon Lucijus

Diplomirao je političku ekonomiju. Direktor je izdavačke kuće Lucius und Lucius iz Štutgarta (Nemačka). Od 1971. član je nacionalnih i međunarodnih udruženja izdavača. Predsednik je nadzornog odbora izdavačke kuće Carl Hanser, a od 1981. godine član je upravnog odbora nemačke Nacionalne biblioteke. Počasni je profesor na univerzitetu Hohenhajm. 

Posebna oblast njegovog interesovanja je zaštita autorskih prava; bio je predsednik udruženja za zaštitu autorskih prava STM, predsedavajući nemačkog odbora za zaštitu autorskih prava i član odbora za zaštitu autorskih prava IPA.

Objavio je knjige Bucherlust – Vom Sammeln i Ekonomika izdavačke delatnosti.

Godina izdanja : 2011.

Broj strana : 434

Pismo : Latinica

Povez : Tvrdi povez

Format : 14 x 20

Težina : 626 g

ISBN : 978-86-7102-367-2

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje