×

BESEDA JEDNOG DRVETA O KRHKOSTI LJUDI

Olivije Bles

Prevela sa francuskog Ljiljana Mirković

  Fabrike koje su izgubile namenu, zaboravljena skladišta, napuštena železnička pruga, siromaštvo sitnog sveta. To je život predgrađa. Nasuprot tome, u centru grada su iznikle kule sa raskošnim stanovima i radnjama koje naseljavaju novi bogataši. Globalizacija nosi silovite promene... Priča ovog romana dešava se u Kini, ali u njoj prepoznajemo sudbinu zemalja u tranziciji.

Priča ovog romana dešava se u Kini u kojoj prepoznajemo sudbinu zemalja u tranziciji. Putujući pešice, pisac posmatra fabrike koje su izgubile namenu, zaboravljena skladišta, napuštene železničke pruge, siromaštvo običnog sveta, život predgrađa. Nasuprot tome, u centru grada čudi se izniklim kulama sa raskošnim stanovima i radnjama koje naseljavaju novokomponovani kapitalisti. Suptilno "hvata" globalizaciju koja donosi silovite promene.

Olivije Bles

Francuski pisac, rođen 1970. u Lionu, je nezavisni multimedijalni dizajner.

Objavio je više od trideset knjiga: romana, eseja, putopisa, stripova, grafičkih novela, za koje je dobio brojna priznanja, uključujući i dve nagrade Francuske akademije.

Kao član prestižnog Društva francuskih istraživača, Olivije Bles je 2010. godine započeo peške svetsku turneju, u etapama. Nakon prelaska Francuske, Švajcarske, Italije, Slovenije, Mađarske i Ukrajine, 2014. obreo se u Rusiji.

Nosilac je odlikovanja Viteza umetnosti francuskog Ministarstva za kulturu.

Godina izdanja : 2018.

Broj strana : 228

Pismo : Latinica

Povez : Tvrdi povez sa omotnicom

Format : 13 x 20

Težina : 284 g

ISBN : 978-86-7102-597-3

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje