×

NEZAHVALNOST

Jing Čen

Preveo sa francuskog Ljiljana Matić

Svojim jednostavnim i nežnim pripovedanjem Jing Čen uvlači čitaoca u tragičnu priču u kojoj se neprestano prepliću ljubav i mržnja prema majci koja se završava samoubistvom glavne junakinje. 

Svojim jednostavnim i nežnim pripovedanjem Jing Čen uvlači čitaoca u tragičnu priču u kojoj se neprestano prepliću ljubav i mržnja. Ne pronalazeći drugi način da se oslobodi majčine posesivne ljubavi, glavna junakinja romana izvršava samoubistvo. Dok joj duša luta među živima, ona se priseća najupečatljivijih događaja u svom životu. To je ukratko sadržaj ovog izvanredno napisanog romana koji se bavi starom temom odnosa majke i ćerke, detaljno opisujući kako se očajanje pretvara u pobunu, a pokoravanje u neodoljivu želju za slobodom.

Jing Čen

Jing Čen je rođena 1961. u Šangaju gde je i živela sve do preseljenja u Montreal. Odlučivši se za poziv književnice, upustila se u avanturu pisanja na francuskom jeziku. Kritičari su pohvalili njene prve dve knjige, a treći roman ove spisateljice Nezahvalnost osvojio je više nagrada i ušao u najuži izbor za francusko književno priznanje Femina.

Godina izdanja : 2003.

Broj strana : 119

Pismo : Latinica

Povez : Tvrdi povez sa omotnicom

Format : 19,5 x 12,5

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje