×

OTIĆI ĆU JEDNOG DANA NE REKAVŠI SVE

Žan d'Ormeson

Prevela sa francuskog Ljiljana Mirković

Testamentarni roman francuskog akademika dokazuje da su zrele godine velikih pisaca prave za stvaralaštvo. Potražite elektronsko izdanje knjige OTIĆI ĆU JEDNOG DANA NE REKAVŠI SVE  

Postoji više načina da se pročita ovaj roman, kao knjiga o pustolovinama, kao neka vrsta pesme u prozi o večitim dilemama, kao ljubavna priča, kao obraćanje korenima. U mnogo čemu kao autobiografija ne samo pisca nego, iznenađujuće, i samog čitaoca. Pisac nas vodi kroz italijanske gradove i sela, grčka ostrva, azijske vrleti i hramove svih ispovesti, ali i kroz veliku književnost; slušamo izuzetnu muziku, posmatramo čudesne freske, statue i slike. Kao začin velikog znalca, ubačene su i barokno raspričane anegdote koje pripadaju istoriji.

 

Žan d'Ormeson

Francuski pisac, rođen je u Parizu 1925. a odrastao u Bavarskoj. Otac mu je bio ambasador Francuske u Brazilu. Dobio je izvrsno obrazovanje filosofskog i humanistickog usmerenja zahvaljujući kome je postao UNESKOV ekspert i glavni urednik lista Figaro u periodu 1974. do 1979. Godine 1973. postao je član Francuske akademije. Nakon smrti Kloda Levi Štrosa 2009. postaje njen predsednik i ujedno član sa najdužim stažom. Dobitnik je Legije časti i brojnih književnih nagrada među kojima se ističe nagrada Ovid. Autor je tridesetpet proznih dela, a našoj publici poznat je po romanima Bog, život i delo i Priče Jevrejina lutalice.

Godina izdanja : 2015.

Broj strana : 217

Pismo : Latinica

Povez : Tvrdi povez sa omotnicom

Format : 19,5 x 12,5

Težina : 292 g

ISBN : 9788671024860

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje