×

RUJNI ZRACI SEVERNOG SUNCA

Marketa Hejkalova

Preveo sa češkog Vladan Matić

  Bračni par Monika i Mihal iz udobnosti češke provincije, uljuljkani u uverenju da je nastupio „kraj Istorije“, odlaze u Seul kako bi u dalekom svetu otkrivali njegove lokalne varijante.

Bračni par Monika i Mihal iz udobnosti češke provincije, uljuljkani u uverenju da je nastupio „kraj Istorije“, odlaze u Seul kako bi u dalekom svetu otkrivali njegove lokalne varijante. Ubrzo shvataju da jednom bačeni na pučinu velikog sveta višene mogu da se vrate u provincijalnu udobnost.

Da bi špijunski roman o svetu u kome ipak nije došlo do kraja istorije bio ono što treba da bude, dakle da je napet, čitljiv, duhovit i pomalo melenholičan, potrebno je da ga napiše žena, da se dobar deo radnje odvija u Južnoj Koreji, a da su glavni dasa i glavna cica hej, Sloveni!

Vule Žurić

Marketa Hejkalova

Rođena je u Pragu, a živi u Havličkovom Brodu. Potpredsednica je češkog PEN kluba i članica izvršnog odbora svetskog PEN kluba. Osnivačica je Srednječeškog jesenjeg sajma knjiga. Prevodi sa finskog na češki. Počela je da objavljuje krajem osamdesetih godina prošlog veka. Napisala je četiri romana i biografiju finskog pisca Mike Valtarija. Knjige su joj prevedene na engleski, nemački, ruski, bugarski i albanski. Kao diplomata službovala je u Finskoj.

Godina izdanja : 2016.

Broj strana : 255

Pismo : Latinica

Povez : Tvrdi povez sa omotnicom

Format : 19,5 x 12,5

Težina : 332 g

ISBN : 978-86-7102-536-2

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje