×

ETNONACIONALIZAM

Dušan Kecmanović

Tekstovi u knjizi Etnonacionalizam, koji je ujedno i drugi tom Izabranih djela Dušana Kecmanovića, posvećeni su psihologiji etnonacionalizma i analizi nacionalnog karaktera.

 

„Šta još ova knjiga nije? Nije štivo koje užareno oponira, nego hladno i trezveno analizira. Upravo zato što nije polemična angažovana esejistika nego hladna sistematika, razlikuje se od mnogih zavodljivih navijačkih kritika nacionalizma.“

Todor Kuljić

 

Dušan Kecmanović

Rođen u Beogradu, 1942. godine. Do 1992. godine bio je redovni profesor psihijatrije i političke psihologije na univerzitetu u Sarajevu kada se preseljava u Australiju gde i danas živi i radi. Profesor je po pozivu na Medicinskom fakultetu u Beogradu i član Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine. Autor je 27 naslova, od kojih su tri objavljena u Sjedinjenim Američkim Državama.  Brojne generacije studenata i dalje uče iz udžbenika koje je napisao ili priredio Dušan Kecmanović. Objavio je više od 200 tekstova u stručnim časopisima i jedan je od najcitiranijih autora na prostoru bivše Jugoslavije. 

Godina izdanja : 2014.

Broj strana : 512

Pismo : Latinica

Povez : Tvrdi povez

Format : 23,5 x 17

Težina : 920 g

ISBN : 978-86-7102-471-6

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje