×

KOMUNIKACIJA - principi i kontekst

Stjuart Tabs

Prevele sa engleskog Jelena Vidić,Tijana Vesić-Pavlović

Nikada u istoriji ljudskog roda komunikacija nije bila tako složena, njena analiza teža, a potreba za izučavanjem izraženija.

Nikada u istoriji ljudskog roda komunikacija nije bila tako složena, uzbudljiva i dinamična, njena analiza teža, a potreba za izučavanjem izraženija. Ova knjiga obuhvata sve najvažnije probleme izučavanja komunikacije u nizu srodnih naučnih disciplina - od tradicionalnih (proces komunikacije, verbalna/neverbalna komunikacija), preko uglavnom zanemarenih (komunikacijska etika) i, u kontekstu komunikacije, graničnih oblasti (opažanje osoba, konflikti) do onih aktuelnih (savremeni mediji, društvene mreže). Potkrepljena je obiljem zanimljivih studija i primerima prepoznatljivih situacija iz svakodnevnog života (privatnog i javnog), koji olakšavaju razumevanje teorijskog sadržaja.

Komunikacija je nezaobilazna knjiga i veoma potrebna građa za studente (kojima je pre svega i namenjena), kao i svima koji s njima rade, ali i stručnjacima i istraživačima iz niza srodnih disciplina (psihologija, komunikologija, političke nauke, sociologija) zainteresovanim za složenu i stalno promenljivu oblast komunikacije.

Komunikacijska etika, prikaz knjige Komunikacija, Slobodan Vuletić

 

Stjuart Tabs

Profesor liderskih veština na Biznis koledžu Univerziteta u Mičigenu i bivši dekan ovog koledža. Doktorirao je na Univerzitetu Kanzasu u oblasti komunikacijskog i organizacijskog ponašanja. Magistrirao je na komunikaciji, a diplomirao na prirodnim naukama na Bouling Grin državnom univerzitetu. Sedam puta je proglašavan za nastavnika godine, radio je kao konsultant u petsto kompanija s liste magazina „Fortjun“, a bio je na čelu Odseka za komunikaciju u organizaciji Akademije za menadžment. Autor je većeg broja knjiga iz oblasti komunikacije, liderstva i organizacijskog ponašanja.

Godina izdanja : 2013.

Broj strana : 796

Pismo : Latinica

Povez : Broširani povez

Format : 22.5 x 16.5

Težina : 1220 g

ISBN : 978-86-7102-443-3

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje