×

MOŽE LI LJUBAV DA TRAJE

Stiven Mičel

Preveo sa engleskog Đorđe Trajković

Stiven Mičel svoju psihoanalitičku studiju ljubavi zasniva na studijama slučaja, pričama svojih klijenata, ali i na izvorima naizgled potpuno udaljenim od teme, kao što su Hajdegerovo delo Bitak i vreme ili All Shock Up Elvisa Prislija. Svežina i originalnost Mičelove misli utemeljena je na bogatom stručnom znanju i iskustvu, što čini plodno tle za kritičko promišljanje širokog spektra tema, od ljubavi, preko idealizacije, seksa, pa do naučnih istraživanja i uticaja takvih znanja na mudrost čoveka.

Mičel gradi veoma ubedljivu savremenu konceptualizaciju romantične ljubavi, a pažljiv i promišljen čitalac u ovoj knjizi može proniknuti do nekih odgovora i strategija koje mogu biti od pomoći u promeni način razmišljanja o ljubavi. Koristeći pristup relacione psihoanalize autor je ponudio na razmatranje provokativnu kontraintuitivnu ideju o presudnoj ulozi volje u ljubavnim procesima. Mičel piše za običnog čitaoca, a njegova filozofija je duboko humana, dok stil odražava ravnotežu široke erudicije, jasnoće misli i nepretencioznosti.

Stiven Mičel

Klinički psiholog i psihoanalitičar (1946–2000). Njegova dela su značajno doprinela razjašnjavanju mnogih dilema i suprotstavljenih psihoanalitičkih teorija i teoretičara. Knjiga koju je napisao sa Džejom Grinbergom, Relations in Psychoanalytic Theory (1983) klasični je udžbenik na osnovnim i poslediplomskim studijama. 

Godina izdanja : 2008.

Broj strana : 201

Pismo : Latinica

Povez : Broširani povez

Format : 22.5 x 16.5

Težina : 330 g

ISBN : 978-86-7102-338-2

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje