×

KAN - OTMENI BUVLJAK

Jasmina Lekić

Knjiga o dvadeset godina filmskog festivala napisana je vispreno, inteligentno. Jasmina Lekić neguje precizan i naizgled jednostavan način pisanja, što doprinosi ubedljivosti njenog iznad svega izražajnog stila. Pored toga, Jasmina Lekić poseduje i nesumnjiv dar da opiše neponovljivu atmosferu Kanskog festivala – tog, kako i u naslovu knjige stoji, „otmenog buvljaka”. 

Poznati filmski novinar Jasmina Lekić izveštavala je gotovo dvadeset godina uzastopno sa velikog Kanskog festivala. U te dve decenije ova energična i sposobna žena intervjuisala je ogroman broj slavnih svetskih reditelja i glumaca, te svoje radove objedinila je u ovoj knjizi.
 
Knjiga Kan, otmeni buvljak je svakom ljubitelju filma veoma korisna i zanimljiva, jer čini prohodnijom „filmsku džunglu” u poslenje dve decenije XX veka. Posebnu vrednost ovo štivo će imati za buduću generaciju filmologa i istoričara filma, jer donosi obilje podataka i činjenica o svetskom filmu i njegovim istaknutim protagonistima.Jasmina Lekić

Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Beogradu 1969. godine, a od tada i radi kao novinar. Poslednjih godina u nedeljniku NIN objavljuje hronike iz pozorišnog i filmskog sveta.

Godine 1996. objavila je u izdanju „Vremena Knjige” Otvoreni prelomKan, otmeni buvljak je njena druga knjiga.  

Godina izdanja : 1998.

Broj strana : 352

Pismo : Latinica

Povez : Broširani povez

Format : 13,5 x 19,5

Težina : 385 g

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje