×

KLAVIRSKA MUZIKA MILOJA MILOJEVIĆA

Dragoljub Katunac

Širok istorijski pregled muzičkog stvaralaštva velikog kompozitorai muzikologa Miloja Milojevića, bogato ilustrovana notnim primerima i propratnim sadržajima, donosi i širi kontekst domaće muzičke scene tog perioda.

Klavirska muzika Miloja Milojevića posvećena je obimnom i značajnom klavirskom opusu ovog istaknutog kompozitora, prvog doktora muzikologije u nas, muzičkog esejiste, etnomuzikologa, izvođača i univerzitetskog profesora.

Knjiga je rađena u formi širokog istorijskog pregleda, s brojnim notnim primerima, tabelama, grafikonima i iscrpnim popisom do sada malo poznatih Milojevićevih koncertnih nastupanja. Prateći njegovo klavirsko izrastanje, od mladalačkih novosadskih dana pa sve do profesure na tek osnovanoj Muzičkoj akademiji u Beogradu, upoznaju se zanimljiva kretanja na domaćoj muzičkoj sceni, uporedo sa inostranim tokovima.

Dragoljub Katunac

Muzikolog, muzički pisac širokog spektra, u svojim radovima objedinjuje interesovanja istoričara muzike, pijaniste i istoričara umetnosti.

Redovan je profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu gde je bio prvi profesor glavnih disciplina na mladoj Katedri za muzikologiju i etnomuzikologiju, a kasnije i Istorije pijanizma na klavirskom smeru. Ugledni je poznavalac stranog i domaćeg klavirskog prostora u svoj kompleksnosti istorijskih zbivanja. 

1.ISTORIJSKO-STILSKE I RAZVOJNE POZICIJE
2. SRPSKI KLAVIRSKI PROSTOR DO MILOJEVI?A
3. GODINE MLADOSTI
4. STVARALA?KA ZRELOST
5. ZAVRŠNICA
6. MILOJEVI? PIJANISTA I NJEGOV KLAVIRSKI OPUS NA KONCERTNOM PODIJUMU
Izvori i literatura
Popis Milojevi?evih klavirskih dela
Tabele
Muzi?ki primeri
Slike
Napomena autora
Suummary
Indeks
 

Godina izdanja : 2004.

Broj strana : 461

Pismo : Latinica

Povez : Tvrdi povez s omotnicom

Format : 14,5 x 21

Težina : 632 g

ISBN : 86-7102-118-1

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje