×

MENADŽMENT I UMETNOST

Vilijam Dž. Berns

Prevela sa engleskog Stanka Šaša

Kapitalno delo u domenu menadžmenta u kulturi i umetnosti. Obimna studija zasnovana na ogromnom iskustvu autora, ali i njegovih sutdenata. -Milena Dragićević Šešić

Knjiga pruža sadašnjim i budućim menadžerima umetnosti i kulture uvid u teoriju i praksu svih oblasti menadžmenta - planiranja, marketinga, finansija, ekonomije, organizacije, upravljanja kadrovima – primenjeno na umetničke organizacije, bez obzira na to da li je reč o pozorištima, muzejima, plesnim kompanijama ili operskim kućama.

Čitaoci će moći da steknu korisna znanja o menadžmentu umetničkih organizacija, teoriji i procesima strateškog planiranja i donošenja odluka, tehnikama uspešne komunikacije, fandrejzinga, budžetiranja i finansijskog menadžmenta, kao i o tome kako da integrišu različite teorije upravljanja i primere iz prakse na organizaciju u kojoj su zaposleni.

Koncipirana tako da obuhvata najnovije trendove u upravljanju organizacijama, ova knjiga pruža čitaocu niz praktičnih uputstava neophodnih za upravljanje umetničkim organizacijama. Pitanja i zadaci na kraju svakog poglavlja pomažu čitaocu da bolje usvoji nova znanja, kao i da razvija nove ideje u rešavanju različitih situacija. Studije slučaja se fokusiraju na aktuelne izazove pred kojima se nalaze menadžeri i organizacije.

Vilijam Dž. Berns

Dekan i profesor na Florida State University. Više od 30 godina bavi se produkcijom u svim oblastima umetnosti, pre svega pozorišta. Vodio je brojne radionice iz oblasti upravljanja, planiranja, upravljanja projektima, budžetiranja, kao i odnosa sa zaposlenima. Bio je i predsednik Američkog instituta za pozorišnu tehnologiju (USITT).

UVOD
MENADŽMENT I UMETNOST
UMETNIČKE ORGANIZACIJE I MENADŽMENT UMETNOSTI
ISTORIJA I TRENDOVI MENADŽMENTA
PRILAGOĐAVANJE UMETNIČKE ORGANIZACIJE
PLANIRANJE I DONOŠENJE ODLUKA
ORGANIZOVANJE I ORGANIZACIONI DIZAJN
LJUDSKI RESURSI I UMETNOST
VOĐSTVO I DINAMIKA GRUPE
OPERACIJE I BUDŽETIRANJE
EKONOMIJA I FINANSIJSKI MENADŽMENT
MARKETING I UMETNOST
PRIKUPLJANJE SREDSTAVA
INTEGRACIJA STILOVA I TEORIJA MENADŽMENTA
IZBOR KARIJERE I PRIPREMA ZA TRŽIŠTE

Godina izdanja : 2009.

Broj strana : 624

Pismo : Latinica

Povez : Tvrdi povez

Format : 21 x 14

Težina : 825 g

ISBN : 9788671023719

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje