×

ODNOSI S MEDIJIMA

Dejvid Reg

Preveo sa engleskog Đorđe Krivokapić

Knjiga je namenjena, pre svega, različitim profilima marketinških i medijskih stručnjaka, ali će biti dragocena i privrednicima, bez obzira na to da li deluju u privatnim ili društvenim preduzećima.

Dejvid Reg u knjizi Odnosi s medijima daje proverene savete iz britanske i svetske prakse poslovnog komuniciranja. Prikazuje odnose s javnošću kao preciznu alatku u stvaranju naklonosti potrošača. Počev od analize uloge službe ili službenika za odnose s javnošću preko prikazivanja strukture medija pa do instrumenata uklapanja medija i radne organizacije, Reg daje precizno i sistematično oblikovane predloge kako da se iskoristi svaka ukazana prilika i medijska prezentacija.

Međutim, što se jugoslovenskog čitaoca tiče, ona ima i posebnu edukativnu funkciju: upoznavanje sa osnovinim principima tržišne eknomije i osobenim duhom zapadnjačkog preduzetništva, kao i sa čitavom skalom novih mogućnosti otvorene medijske komunikacije. U tom pogledu, knjiga Dejvida Rega sugeriše neke vrednosti zasnovane na liberalnoj ekonomiji. Ona je istovremeno i praktični vodič u oblasti kulture poslovnog komuniciranja čiji se društveni temelji u Jugoslaviji tek stvaraju.

Studija je namenjena, pre svega, različitim profilima marketinških i medijskih stručnjaka, ali će biti dragocena i privrednicima, bez obzira na to da li deluju u privatnim ili društvenim preduzećima.

Dejvid Reg

Dejvid Reg se godinama bavi novinarstvom. Više od dvadeset godina radio je kao stručnjak za odnose s javnošću u Rojal banci u Škotskoj. Autor je više knjiga iz oblasti marketinga.

Godina izdanja : 1996.

Broj strana : 217

Pismo : Latinica

Povez : Broširani

Format : 12 x 20.5

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje