×

USPEŠAN FANDREJZING

Barbara Krole, Kristijana Fine

Prevela sa nemačkog Maja Anastasijević

Imate ideju? Naučite kako da skupite sredstva za realizaciju.

Obezbeđivanje sredstava, fandrejzing, mere pribavljanja novca, moljakanje – kako god da nazovemo ovaj fenomen – činjenica je da on predstavlja jedan od najvažnijih zadataka neprofitnih organizacija. Veština obezbeđivanja novca za kulturne i socijalne projekte složen je zadatak koji se ne može rešiti improvizacijama.

Ova knjiga pruža sistematsko uputstvo kako bi trebalo planirati i sprovoditi fandrejzing. I iskusni poslovni ljudi naći će u njoj zanimljive savete za bolji i efikasniji rad.

Autorke opisuju čitav spektar zadataka: od direktne pošte i marketinga za legate, preko sticanja velikih donacija i vezivanja darodavaca, sve do odnosa sa javnošću i saradnje s medijima. Svi zadaci objašnjeni su uz pomoć mnoštva kontrolnih lista, na pregledan i praktičan način. Pored toga, obrađena su i pitanja iz svakodnevne prakse (osnivanje i pozicioniranje organizacije, izrada vebsajta po povoljnoj ceni, ušteda zahvaljujući saradnji sa isporučiocima itd.). 

Barbara Krole

Docent je Univerzitetu u Frajburgu (Švajcarska), gde predaje na kursu za fandrejzing. Potpredsednik je Švajcarskog udruženja stručnjaka za fandrejzing, kao i jedan od osnivača i prvi predsednik Evropske asocijacije za fandrejzing.

Kristijana Fine

Ima dugogodišnje iskustvo u oblasti marketinga i autor je više publikacija na ovu temu. U poslednjih nekoliko godina specijalizovala se u oblasti marketinga za dobrotvorne organizacije. 

PREDGOVOR
1. UZETI STVAR U SVOJE RUKE - Uspešno stvaranje neprofitne organizacije
2. NIŠTA BEZ POMOĆI - Saradnici i volonteri
3. PLANIRANJE - Pozicioniranje organizacije
4. ADRESE - Osnova direktnog marketinga
5. DIREKTNA POŠTA - Pisma darodavcima
6. DAVALAC USLUGA - Za dobru saradnju
7. FANDREJZING - Nove mogućnosti
8. PR - Kako obavestiti javnost
9. NEGOVANJE ODNOSA - Instrumenti za obavezivanje darodavaca
10. INSTITUCIJE - Aktivne u praksi
11. USPEH ILI NEUSPEH - Kontrola je sastavni deo fandrejzinga
12. ...I NA KRAJU
DODATAK

Godina izdanja : 2005.

Broj strana : 188

Pismo : Latinica

Povez : Tvrdi povez

Format : 21 x 14

Težina : 302 g

ISBN : 8671021890

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje