×

UPRAVLJANJE PROJEKTIMA - Kako završiti posao na vreme i u skladu sa budžetom

Alan Grinvud, Dominik Alen, Ijan Mejdžor, Mark Gudman, Sebastijan Nouks

Prevela sa nemačkog Maja Anastasijević

Cilj ovog dela je pomoć menadžerima projekata u postizanju visokih standarda korisnim savetima zasnovanim na uspešnoj praksi, načinima za stimulisanje memorije, za uštedu vremena utrošenom na traženju uputstava i prevenciju uobičajenih problema. Menadžeri projekata trebalo bi da ovaj priručnik uvek imaju pri ruci i redovno ga koriste.

U prvom delu opisuje se uloga projekata u organizacijama i daje se obrazac procesa upravljanja, kao i faze uobičajenih projekata: poslovnih principa, principa upravljanja i kontrole i principa ljudskih resursa koji pomažu u poslovanju.

Drugi deo - proces upravljanja projektima - osvetljava uloge na projektu, organizovanje projekta i tima, svakodnevno delovanje i administraciju, proces planiranja, nadgledanje i kontrolu, upravljanje opsegom i rizicima.

Treći deo opisuje faze životnog ciklusa projekata: definisanje, dizajniranje, izradu i testiranje, primenu i ocenu.

Četvrti deo daje sadržaj svakog od faze projekata. Knjiga sadrži rečnik pojmova, indeks, kao i dodatke: metod kritičnog niza, sredstva za planiranje i ocenu napredovanja projekta, i upravljanje velikim i složenim projektima.

Alan Grinvud

Iskusni menadžer i diplomirani psiholog. Magistrirao je biznis administraciju na Londonskoj školi ekonomije.

Dominik Alen

Ijan Mejdžor

Diplomirao je ekonomiju na Univerzitetu Bristol. U oblasti upravljanja projektima, specijalizovao se za vođenje programa, sponzorisanje i upravljanje rizicima.

Mark Gudman

Diplomirao je na Oksfordskoj politehnici, a magistrirao biznis administraciju na Kranfild univerzitetu. 

Sebastijan Nouks

Diplomirao je filozofiju i magistrirao finansije na Londonskom univerzitetu. Predsedavajući je britanske konsultantske firme u oblasti upravljanja projektima Project Value Associates Ltd.

Godina izdanja : 2005.

Broj strana : 210

Pismo : Latinica

Povez : Tvrdi povez

Format : 21 x 14

KOMENTARI (0)

Preporuka za čitanje